Amsterdam / Weesp dinsdag 30 mei 2023

 

Verjaardagskalender

 

Binnenkort verschijnt er een nieuw verjaardagskalender. Mijn moeder heeft al eigenlijk al een nieuwe verjaardagskalender nodig. Personen die allang zijn overleden of personen waarvan wij allang geen contact meer hebben worden niet meer op die kalender gezet. Tenzij mijn moeder toch denkt dat ze een herinneringen zou hebben aan betreffende personen, dat ze hun verjaardagen van toen toch erbij wilt gaan zetten. 

Maar oude vrienden en kenissen zoals bijvoorbeeld  Eef Krikke uit Weesp die allang is overleden, Aldy en Yanto uit Indonesië, we wisten in begin wel hun verjaardagen, maar het contact met hun is al minstens 12 jaar al verwatert dat wij allang geen verjaardagskaarten meer sturen. En behalve dat zijn de portokosten anders ook vele malen duurder zeker naar Indonesië. Het enigste wat wij wel af en toe kunnen gaan versturen zijn bijvoorbeeld tekeningen, foto's of kalenders naar mijn biologische moeder. Maar dat doen wij ook niet vaak. Maar ik denk weleens aan haar.


Amsterdam / Weesp zondag 28 mei 2023

 

Heel erg Typisch

Begin jaren '90 hadden wij nog toen helemaal geen computer. Mijn moeder werkte toen voor dokter Linschoten. Ze kreeg toen een bandje te horen en dat moest zij toen op de typmachine overtikken. Dus op haar bandje kreeg ze toen bijvoorbeeld te horen: "Pietje Puk heeft plasproblemen en hij moet een katheter hebben maar daar moet zo snel mogelijk aan de gang worden gezet punt".

En dat moest mijn moeder dat allemaal gaan overtikken. En dat kwam in een dossier terecht en dat moest ze iedere keer toen naar dokter Linschoten brengen.  Mailen konden wij toen nog niet omdat we nog ook geen computer hadden. Pas later kwam er een Tulip computer. Dat was toender tijd met WP (WordPerfect) en toen had je nog geen Word en Excel. Dat kwam pas vele later. En later toen we toch over gingen stappen naar Word en in Excel had ik toen alleen in het huisje waar mijn moeder toen eerst voor dokter Linschoten werkte eindelijk internet.

Maar ik zat toen in begin op zo'n forum van een nieuwssite. In begin was het even leuk, maar helaas werd ik toen door weemdvreemde helaas niet altijd gerespecteerd. Eerder ook verrot online gepest en er mee getreiterd, dat het zo uit de hand liep dat ik die persoon met toen van dat account verrot  terug had uitgescholden. Facebook en Twitter bestonden toen nog niet maar inderdaad is het nu wel zo dat iedereen online ook via nep accounts mee kunnen pesten en treiteren op social media dat het op internet wel degelijk hard op uit komt.  Maar ik heb nu ervaring en ik ben nu ook wat wijzer geworden. Maar meestal zijn het mensen die averechts kunnen op gaan reageren waarvan ik in meeste gevallen hun persoonlijk ook niet ken.


 

Hilversum / Amsterdam zaterdag 27 mei 2023

Geen dagbesteding ivm vakantie in Holten.

 

Ik was de afgelopen keer weer niet naar dagbesteding geweest om daar foto's te scannen. Dat kwam doordat ik voor een midweek in Holten was. Daar gingen wij overnachten in Twenhaarsveld (Landal Greenparcs) We hebben daar heerlijk genoten en daar lekker wezen wandelen. We waren bij de Holterberg geweest dat grenst aan de Sallandse Heuvelrug. De dag daarna zijn we naar het Lemelerberg geweest. Volgens Liesbeth (mijn tante) was daar een restaurantje, maar helaas waren ze gesloten en we zagen daar niemand. De laatste dag hebben wij wat rustiger aangedaan en we zijn naar Rijssen gegaan om daar wat inkopen te kunnen doen.  Update zondag 28 mei 2023: Inmiddels zijn de foto's en tekst geplaatst via de Blogpagina op deze site.

 


 

Rijswijk / Den Haag / Amsterdam  vrijdag 26 mei 2023

 

Loterijen nu definitief opgezegd

Goed nieuws! Ik heb de Nederlandse loterijen definitief mee opgezegd. Ik kochtte eerst af en toe nog wat loten tot dat Franc Weerwind van D66 over het "Gokverbod" had. De Nederlandse politiek wil echt mensen te gaan ontmoedigen om te blijven gokken. Ook willen ze mensen die heel erg kwetsbaar zijn om te blijven gokken en vooral jongeren, jongvolwassenen en mensen die gokverslaafd zijn per 1 juni 2023 echt te gaan ontmoedigen. Ook bekende Nederlanders zoals Wesley Sneijder en Louis van Gaal niet meer laten betrekken in die gokreclames. Ook komen op de TV en op openbare ruimtes zoals in bushokjes en  treinstations geen gokreclames meer.

 

Om een goed voorbeeld aan te nemen heb ik daarom ook voor 1 juni 2023 mijn deelnames op al die Nederlandse loterijen nu echt defintief opgezegd. Gelukkig heb ik nooit meer dan duizend euro rood gestaan maar ik kochtte toen af en toe eerst 1 of paar van die loten. Maar ik kon al merken dat al die loterijen pure geldwolven zijn. En als ik bijvoorbeeld € 40,00 zou hebben ingelegd voor 2 loten dan won ik maar € 10,00 of zelf nog minder maar € 5,00 in de Staatsloterij. Dus echt winstgevend zijn die loterijen echt niet. Bij mij heeft het ook nog al averechts effect op gehad om meer te gaan gokken. Dus ik was ook toen iets meer bewuster dan voorheen maar ik moet er wel erbij zeggen dat dit echt buiten proporties was geweest.  Ik begrijp ook niet dat moslims zoals Ali B bijvoorbeeld echt zou gaan vergokken hij was toen meer geld kwijt geweest dan ik. Maar van moslims te horen is gokken eigenlijk ook haram.

Dus  stop er alsjeblieft mee met gokken en doe een goed voorbeeld aan mij!


 

Holten Maandag 22 mei 2023

Terugblik van de vakantie in Twente in 2018

 

In 2018 was toen voor het laatst dat wij in Twente op vakantie gingen. Dat was paar jaar voordat de coronacrisis uitbrak. Destijds hadden wij in de gemeente Hof van Twente toen zandsculptuur kunnen zien. De foto's van toen is te vinden via de onderstaande button.

 


 

Hilversum / Amsterdam / Weesp zaterdag 20 mei 2023

Was niet op dagbesteding door verjaardag van Rob

 

Ik was afgelopen dinsdag niet op Het Steunpunt in Hilversum geweest om daar foto's te gaan scannen. Rob waar ik mee samen werk was jarig geweest en we hadden zijn verjaardag in het Papagenohuis gevierd. Was gezellig!En die Dietschler (Turks meisje) leek me nu wat aardiger dan voor heen, omdat ze vroeger weleens vaker last van driftbuien had doordat ze privé problemen had. Ik was toen eerder weggegaan en ik vond het daar toen niet zo heel erg leuk op het Papagenohuis. Het zijn  mensen die een vorm van autisme hebben. Dus vandaar dat ik niet in Hilversum was.

 


 

Den Haag / Almere / Amsterdam / Weesp zaterdag 13 mei 2023

Wat betreft de Moesson magazine

 

We hebben ruim een week voor moeten zwoegen. Maar uiteindelijk is er weer goed nieuws dat de Moesson Magazine alweer is gekomen. Ik heb laatst begrepen dat er iets mis was gegaan met de verzending rond Amsterdam waardoor de Moesson niet was gekomen. Meerdere abonnees die in Amsterdam of in Weesp wonen hebben daardoor niet gehad. De klantenservice gebeld en uit eindelijk toch sinds vandaag in de bus gekregen.